4 Ekim 2013 Cuma

ahşap boyama

selamlar,
uzun bir süredir yazmamışım.aslında post olabilecek çok şey yaptımda hazırlamaya üşendim :) ama sırayla hepsini koyucam inşallah.şimdi en yenisinden bugün yaptıklarımdan başlayayım.
ahşap boyama kursuna devam etmiyorum ama internet sağolsun teknikleri izleyip kendim uyguluyorum.ne boyasam ne boyasam derken takı kutusunu babam için ıvır zıvır kutusu olarak uyarlama kararı aldım.her ne kadar babama o bile yetmeyecek olsada :)
tabi ne renk olacağı hangi teknikle yapılacağı ne resmi yapıştırılacağı derken baya vakit aldı. sonunda karar kıldık.biz ailecek beğendik bakalım sizler beğencek misiniz:) 
nette araştırdım ama hep bayanlara yönelik cicili bicili renkler modeller var.o yüzden de biraz zorlandım açıkçası tasarlarken.
önce çekmeceleri siyaha boyayıp mumladım.üstünü beyaza çok az mavi karıştırarak elde ettiğim buz mavisi ile boyadım. üstten zımparaladım ve eskitme görüntüsü elde ettim(ilk denemem:)
geri kalan yerlerini de aynı şekil yaparım diye düşünmüştüm fakat siyaha boyayınca böyle daha güzel duracağına karar verdim ve iki kat siyah boyayıp bıraktım.sonra resimleri dekupaj tutkalıyla yapıştırıp sprey vernikle cilaladım. sonuç bu:)isteyenler için dekupajlarıda paylaşıyorum :))












2 yorum: