7 Ocak 2014 Salı

sivilce tedavisine başlama zamanı


herkese merabaa
bugün yeni bir tedaviye başladım.sizlerle paylaşmak istedim. takip ettiğim blogger arkadaşlarda görmüştüm sivilceler için tedavi uyguladıklarını. bende ergenlikten beri sivilce problemi yaşıyorum. geçici olan birtakım şeyler kullandm ama tedavi uygulamamıştım. doktora gitmeye karar verdim.gerçi doktordan pek memnun kalmadım ama neyse. kullandığım bütün kozmetik türevi ürünleri bırakıyorum. zaten hepsi geçici ferahlık filan sağlıyordu. bakalım bunlar işe yarayacakmı. kullananlar yorum yazarsa sevinirim. ufak bi araştırma yaptım.kullananların bazısında alerji kızarma yanma gibi şikayetler olmuş.biraz korktum açıkçası. henüz sürmedim yatarken sürücem inşallah ters bir tepki olmaz cildimde

                                       bunlar önceden kullandığım ürünler. artık bunları rafa kaldırdım :/
                                                 bunlarda bugün kullanmaya başladığım ürünler.
ımex sabun : ilk olarak sabah kalktığımda yüzümü bu sabunla yıkıyorum. daha sonra akşamüstü yüzümdeki sivilceli bölgeleri  salicilic asitli alkol karışımıyla siliyorum.
ürünün üstünde yazanları paylaşıyorum
akne tedavisini destekler.
porları derinlemesine temizler, tıkanmalara engel olur.
cildi kurutmaz, yumuşaklık sağlar.
cilt ile uygun ph'ye sahiptir.
alkali içermez.
hassas ciltler için uygundur.
gerektiği sıklıkla kullanılır.
fiyatı 18.50 tl
 clindoxyl jel :akşam yatmadan önce ise tekrar ımex sabunla yıkayıp sivilcelere bu jelden sürüyorum.
yukardaki jelin soyma etkisi olduğu için mutlaka yağlı cilde uygun yağsız bir güneş kremi kullanmamı söyledi doktor. bende bu solante acnes tinted spf50 güneş kremini aldım.ürün hakkına bilgi veriyim. vaadettikleri :
1- Çok yüksek düzeyde UVA/UVB koruması
Modern ve stabil formulasyonu ile mümkün olan en geniş UVA ve UVB koruyuculuğu sağlar.

2- Antimikrobiyel etki

Akne oluşuma neden olan bakteri ve mantarların yok edilmesine yardımcı olur.

3- Spesifik etki

Epilop bitki ekstresi cildin sebum üretimini dengeler ve yeni aknelerin giderilmesine yardımcı olur.
Fitosteroller akneye bağlı enflamasyonu sınırlarken salisilik asit de cildin yenilenmesine ve sivilce oluşumunun engellenmesine yardımcı olur.

4- Matlaştırıcı etki

Aşırı yağ üretimi akneli ciltler için her zaman sorundur. Bu üründe bulunan yağ emici pudralar, ciltteki fazla yağın emilmesini sağlayarak yağlı görünümünü engeller. Gün boyu rahatlık, temiz ve güzel bir cilt görünümü sağlar.

5- Anti-aging /Antioksidan Etki

Güneş ışınları serbest oksijen radikalleri oluşturarak cilt hücrelerinin genetik yapısını bozar. cilt üzerinde bulunan akne gibi sorunlar güneşin bu etkilerinin daha belirgin olarak açığa çıkmasına neden olur. Solante Acnes benzersiz formülü ile serbest oksijen radikallerinin bertaraf edilmesine yardımcı olur. Böylece, bir taraftan ciltte leke ve hasar oluşumu önlemeye yardım ederken, diğer taraftan da benzersiz anti-aging etki elde edilir.

6- Ultra nemlendirici

Nemlendirici, yumuşatıcı özelliği ile cilde tazelik, canlılık ve ipeksi bir yumuşaklık hissi verir.
fiyatı 67.15 tl
ben ımex sabun ve solante güneş kremini dermoeczanem sitesinden aldım.fiyatlar sitedeki fiyatlarıdır. siteden ilk defa alışveriş yaptım. cuma sipariş verdğim ürünler bugün elime geçti. gerçekten hızlılar memnun kaldım tavsiye ederim :) siz yinede kafanıza göre satın almayın. benimle aynı problemlere sahipseniz mutlaka doktora başvurun. bakalım girdik bir yola inşallah kurtulurum bu illetten.
NOT(16.06.2016 : ben bu ilaçları düzenli kullanamadım sadece güneş kremi ve sabun hakkında geri dönüş yapabilirim. sabun baya kurutuyor. kesinlikle nemlendirici kullanmayı gerektiriyordu. güneş kremide hiç vadettiği gibi mat falan olmadı normal güneş kremleri gibi pasparlak oluyordu günlük kullanım için uygun değil.

8 yorum:

  1. Merhaba :) aldığın ürünler kesinlikle kötü değil ama bende kalıcı bir çözüm saglamadilar ne yazık ki. Ben de sivilce konusunda çok problem yaşadım ve artık çözümü zoretanin gibi ilaçlarda buldum. Eger çok fazla sivilce varsa cildinde tek çözüm bu ve buna benzer ilaçlar bence. Eğer sonuç alamazsan bu ürünlerden bir doktora danışmanı öneririm. Biraz ağır bir ilaç ilk iki ay daha fazla sivilcen çıkıyor. Ama sonra harika bir cilde sahip oluyorsun. Tabi ki kişisel fikrim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. meraba :) dediğin ilacı duydum doktora söz ettim ama gerek olmadığını söyledi.öyle çok fazla sivilcem yok ama olanlar da beni rahatsız ediyo. bakalım inşallah bunlarla kurtulurum. bilgi ve yorum için teşekkürler :)

      Sil
  2. Rica ederim :) ins aldığın ürünler yeterli olur da öyle ilaclara gerek kalmaz. O rahatsız edici duyguyu çok iyi biliyorum :) bol şans o zaman sana :) hoşçakal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağol sonuçları blogumda paylaşıcam bakalm:)

      Sil
  3. solente mükemmel bir ürün bende aynı ürünleri kullandım ve mükemmel sonuç veriyor. 1 ay boyunca kulandım aynı ürünleri ve mükemmel bir sonuç verdi kulanmaya devam et :)

    YanıtlaSil
  4. solente mükemmel bir ürün bende aynı ürünleri kullandım ve mükemmel sonuç veriyor. 1 ay boyunca kulandım aynı ürünleri ve mükemmel bir sonuç verdi kulanmaya devam et :)

    YanıtlaSil
  5. Yaa bu güneş kremleri vucut ve yüzeri için mi yoksa sadece yüz için mi

    YanıtlaSil